Az ostoba embereké, akiket a jóval "okosabb", és ...


Zse You


"Az ostoba embereké, akiket a jóval okosabb //okosabb azt kétlem//, és gátlástalanabb, irányítani akaró emberek a saját önző céljaikra használnak fel. Gondolj a történelemre.. Okos (gátlástalan) hatalomvágyó emberek több területet, több nyers forrást akarnak. Mit csinálnak? Felhasználják a butákat saját céljaik eléréséhez (akiknek végül nem sok fog kijutni a nyereségből.. már ha egyáltalán túlélik a háborút) A képlet egyszerű: a buták nem gondolkoznak, ezáltal könnyű őket egymás ellen fordítani, és máris pontosan azt csinálják, amit a vezető diktál nekik. Ha azt mondja neked valaki, hogy más emberek ártalmasak a neked, miközben neked semmi ilyen konkrét tapasztalatod nincs, el kéne gondolkodnod, mert lehet, hogy épp becsapnak téged... de te ahelyett, hogy elgondolkoznál, egyszerűen engedelmesen elfogadod ezt az állítást ténynek, és gyűlölködni kezdesz.

Remek, kiváló alattvaló vagy tehát, könnyű téged megvezetni, és ezáltal felhasználni. Egyszerűen csak találni kell valami indokot, valami különbözőséget, azt úgy beállítani, mintha téged az bárhogy is hátrányosan érintene, hogy te aztán jól megbotránkozz rajta, és máris kész a kis butus engedelmes gyűlölködő alattvaló.

Gratulálok. Ne aggódj, nem vagy egyedül. Nagyon sok buta ember él a földön, ezért is hiszed azt, hogy a gyűlölködés természetes emberi érzés. Nos, mint láthatod, nem egészen természetes, hanem valaki által generált, hogy eszközként tudjon buta követőket felhasználni a saját céljaira. Ez így ment a történelem összes eddigi háborújában is. De általánosságban igaz a mai "elvileg békés" területekre is.


Mi vagyunk a sakktáblán a gyalogok, harcolunk a különböző urak hatalmáért, érdekeiért. Magunkért nem teszünk semmit.
Minek? Majd megmondják, h nekünk mi a jó. :))

Mint például ebben a témában is. Te gender őrületről meg szégyenről beszélsz.. Tehát vélhetően nem ismersz egy embert sem, aki személyesen érintett. Vagyis fogalmad sincs arról, mi a helyzet valójában ezekkel az emberekkel. Olyan propagandának hiszel, ahol szintén egy érintett sincs, tehát szintén tudatlanul kapálóznak. Észre sem veszed, de benned gyűlölet van olyan emberek felé, akiket személyesen nem is ismersz. Ha nem ismered őket, hogy gondolod, hogy lehet alapja a gyűlöletednek? Tudsz egy storyt is mesélni, ahol neked személyesen ártott egy transznemű ember? Talán ideje elgondolkodnod azon, hogy a gyűlöleted alapja, hogy azt tanították neked az iskolában, a szüleid, bárhol, hogy van férfi és nő és pont. Mégis mit gondolsz, ha léteznek transznemű emberek, nem lenne ideje ezt a csak férfi és nő elméletet újragondolni?

Nyilvánvaló hogy nem állja meg a helyét. Ha egy ember azt mondja, hogy biológiailag férfi, de nőnek érzi magát, vagy fordítva, vagy egyik sem igazán, vagy kicsit mindkettő.. mivel te nem ismered az ő érzéseit, nincs vele semmi teendőd, minthogy egyszerűen elfogadd, hogy ok, ilyen is van. Pont. Mégis miből gondolod, hogy a te dolgod eldönteni, hogy ez rendben van-e vagy sem? De te meg mit csinálsz? Azt mondod, "aú.. én eddig úgy tudtam, hogy csak férfi és nő létezik, és ami eddig számomra ismeretlen volt, azt gyűlölnöm kell". Hogy miért, azt persze nem tudod megmagyarázni, hisz valódi indok nem létezik. Nem kell félni az ismeretlentől, meg lázadozni ellene, meg elnyomni. Hanem felfogni, hogy létezik, és egyszerűen ugyanúgy létezni hagyni, mint ahogy te is létezhetsz. Remélem, fel tudsz valamit használni abból amiket itt írtam, és kilépsz az alattvalói szerepből, és másokat is támogatsz ebben."

(Zse You)
***
😔
***

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése