2018. március 11., vasárnap

Ádám Farkas - Magunk alatt vágjuk a fát - Mondjuk nekem nyolc


Ádám Farkas  
1. Az ész nélküli gyerekvállalás környezetszennyezés. Nem egy olyan fajról tudunk, ami a túlszaporodás miatt halt ki. Az ember intelligensebb, kreatívabb, több esélye van megoldást találni, de az biztos, hogy a felelőtlen szaporodással csak magunk alatt vágjuk a fát meg rontjuk az esélyeinket. Önmagában nem a reprodukció veszélyes, meg nem az zavar a maga normál életben maradási ösztönével, hanem a nagycsaládosok. Utóbbi olyan luxus, amit nem bír el a bolygó. 

2. Annak sem kell gyerek, aki felelős, intellektuális, finom lelkű szülő, mivel üres,züllött, prosztó ösztönlények kölykeivel lesz összezárva az ő gyereke is, hála a XIX. században rekedt közoktatásnak meg a sok provinciális taplónak. A tömegtájékoztatásból meg a netről pedig szintén ömleni fog arra a szerencsétlenre a szar. Így hiába nevelem, sziszifuszi munka

3. Míg nincs legalább skandináv létbiztonság vagy azon is túlmutató modern szocializmus, addig nincs gyerek. A gyerek előfeltétele, hogy részesedjek fair módon a termelés hasznából, garantált legyen a foglalkoztatásom még ha más-más munkahelyen is vagy egy életpálya-modell adjon biztonságot, illetve elvárom, hogy a munka-magánélet egyensúlya is biztosítva legyen. Utóbbiról nem vesz tudomást Novák Katalin Államtitkár Asszony sem. Hiába a sok támogatás, hiába engedik el a diákhitel vagy a lakáshitel bizonyos részét, hiába fizeti meg az állam a szülés költségeit, ha a 12 órázó vagy folyton vizsgázó, idegbeteg, kiégett, érzelmileg üres magyarnak nincs ideje a gyerekeire. Míg nincs szigorú egyensúly, nincs vérprofi munkamegosztás, és nincs szankcionálva vagy kellően elszigetelve a kompetitív, csak a munkájának élő, elitista yuppie mentalitás, addig szintén nincs gyerek. 

4. Anyámék akarták, hogy megszülessek, nem én. Ha nem szülnek meg ilyen ostoba, aljas szar világba meg egy ilyen minősíthetetlen országba, azzal csak szívességet tesznek. Nem kellene soha szoronganom, még a haláltól sem félnék betegesen, ha nem léteznék. Amennyiben rajtam múlna, legfeljebb Finnországba vagy Norvégiába születtem volna meg. De még oda is csak pár száz év múlva, ha már a jelen sok-sok barbárságát felülírta, megoldotta a transzhumanizmus.
*****
"Nem képesek megérteni, hogy a kapitalista világban, sokkal több időt töltünk el a küzdelemmel, az egzisztenciális és a magánéleti stabilitás elérése érdekében.
*******
Mondjuk, nekem nyolc. :))
*******
********
 Ilyen amikor az ember fia, lánya, kimegy az emberek közé. :DD
Van hangja is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése