2017. december 27., szerda

Összeesküvéselmélet - Elmélkedés


Nem látod, h idegbe hoztál már megint!!?


Az illuminátus rendet (latinul: illuminati, vagyis „a megvilágosodottak”), más néven bajor illuminátusok titkos társaságát, 1776. május 1-jén Adam Weishaupt ingolstadti filozófus, az egyházjog professzora alapította. A rendet rövid működés után Bajorországban, 1785-ben végleg betiltották, és azóta a szervezet hivatalosan nem aktív.
Célja az volt, hogy a felvilágosodás és az erkölcsi fejlődés révén az ember ember feletti uralmát feleslegessé tegye. Tagjainak erkölcsi fejlődését szigorúan ellenőrizte, és ennek alapján juttatta őket a rend magasabb fokozataiba. A kezdetben csak pár tagot számláló, inkább olvasókörre hasonlító szervezet Adolf  Kniggebelépésével komoly reformokon ment át. Tagjai a szabadkőműves páholyokba is beléptek, illetve erre érdemesnek tartott szabadkőműveseket vettek fel. Létszáma fénykorában mintegy kétezer fő lehetett. Működése csúcsán a Német-római Birodalom hetven különböző városában, valamint Svájcban volt bizonyíthatóan jelen.
Magyarországon is bekerültek a rendhez tartozók az államigazgatás egyes vezető beosztásaiba,de páholyt feltehetően nem tudtak alapítani, hisz működésükről egyedül Martinovics Ignác vizionált.
A rend a végső céljához, a hatalom forradalom nélküli átvételéhez és az állam működésének új alapokra helyezéséhez sosem került közel. Egyházi nyomásra a rendi államhatalom korlátozta, majd beszüntette működését. A német városokban a szervezet felszámolása egyértelműen sikeres volt. A bajorországi betiltás után Johann Bode Weimarban még tett egy kísérletet a rend életben tartására, de a kedvezőtlen körülmények és halála (1793) végleg lezárta a további működést.
A rend állítólagos továbbéléséről és vélelmezett ténykedéséről számos mítosz és összeesküvés-elmélet alakult ki. Ilyen a francia forradalom kirobbantásának vádja is, miszerint illuminátusok álltak volna a háttérben. Sokan úgy vélik, hogy az illuminátusok szervezetei titokban tovább élnek és még ma is világuralomra törnek, mint ahogy az emberiség szenvedéseit is ők okozták és okozzák máig is.
Forrás: Wikipédia

Ősi Egyiptomból származik. A királyi hatalom jelképe volt. Ma már mást magyaráznak bele.
Kósa E.
Nem a szimbólumokkal van a baj, azok nem üzennek semmit. A baj a szemlélővel van, miféle érzettartalmat párosít az adott szimbólumhoz. És az ilyen cikkek elérik, hogy még azok is negatív érzelmeket kezdenek kapcsolni egyes jelképekhez , akik addig nem is törődtek vele. És gyakorlatilag ez a cél. Minél több szimbólumhoz negatív energiákat kapcsolni, mert az emberek érzelmei teremtik meg aztán a negatív történéseket is mellé.
****
Állítólag a gyík emberek is illuminátusok, és annyi mindent akarnak. Például leigázni, kizsigerelni mindent, és mindenkit. Uralni a világban mindent. Persze mindezt a legnagyobb titokba. (Milyen titok az, amivel tele van az internet??) 
Sőt nem is valódi emberek, hanem valami idegen civilizációból vannak. 

De miért kéne nekik bármit is titokba tenni??? 

Ha náluk van a hatalom, az erő, és minden forrás elérhető számukra,  minden lehetőség a kezükben van, akkor mi a gránátnak kéne nekik bármit is titokban tenni???
Ki árthatna nekik? ..... Senki. 
Meg, mérgezik a levegőt, a légteret. Ha így volna, a légtérbe keringő valami, azon meditálna, h kit mérgezhet, és kit nem?

Ez nagy (félatyaisten) valaki xy, és a családja, őt - őket nem szabad, amazok kis emberek, őt lehet? 
Vinné a szél, keringne, szétterjedne, és szanaszét oszlana a légtérben. Bármerre. 

(A szélnek nem kell útlevél, sem engedély.)

Igen, .... állítólag az ember gondolkodó lény, tehát tud dolgokat érteni, értelmezni, és állítólag nehéz megvezetni őket. .... Állítólag. :)))

🙎 Tehát, ha valakik, valamit akarnak, azt nem fogják titkolva tenni.  Szerintem.

Sok a hiszékeny, megvezetett, szentül meg vannak győződve, h náluk van a bölcsesség köve. 
A mindennek tudása, értése. 👹  ...... Fenn van az interneten, meg TV-ben is ezt mondják, meg máshol is. 

Mottóm. Nekem nyolc, mindenki abban hisz amiben akar. 😊


Ja, és a föld, meg ilyen alakú. Nem gömbölyű, nem lapos, ... ilyen.:))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése